Home > IP-adreslocatie > 3.230.152.133

IP-adreslocatie
IP-details
  • IP:
  • Land:
    United States of America
  • Gebied:
    Virginia
  • Stad:
    Ashburn

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres (Internet Protocol) is het unieke nummer dat wordt toegewezen aan uw aangesloten apparaat. Elke mobiele telefoon, laptop, kabelbox, tablet, server en duizenden andere soorten apparaten die op een computernetwerk zijn aangesloten, heeft er een. Net zoals een straatadres identificeert waar u woont, fungeert een IP-adres als het identificerende "straatadres" van het apparaat, en stelt het bedrijven in staat om te zien waar het apparaat zich bevindt en verkeer naar de dichtstbijzijnde server te leiden voor snellere verbindingen en lagere latentie.

IP-adres opzoeken

Een IP-adres opzoeken bepaalt de locatie van een IP-adres. De resultaten bieden nogal wat informatie, waaronder informatie over de stad, staat/regio, postcode, landnaam, ISP en tijdzone. Deze gegevens worden dan ook door verschillende instanties gebruikt om de eigenaar van een IPv4- of IPv6-adres te vinden.

IP-adresresultaten

Bij het gebruik van een hulpprogramma voor het opzoeken van IP-adressen denken gebruikers vaak dat ze de exacte locatie van een IP-adres gaan vinden. Dit is gewoon niet waar. Geen enkele IP-adresdatabase kan het exacte fysieke adres van een IP-adreslocatie verstrekken. In het beste geval krijgt u de exacte stad waarin de gebruiker van het IP-adres zich bevindt.

Alleen de Internet Service Provider (ISP) kan een exact fysiek adres van een IP verstrekken. ISP's hebben meestal logboeken van welke gebruiker op een bepaald moment een IP heeft gekregen. Er zijn meestal limieten voor hoe lang een ISP deze records opslaat. Zonder een politiebevel of een of ander juridisch document is het echter onwaarschijnlijk dat de ISP informatie overdraagt.